dimecres, 19 de març del 2008

2007 - La Veu de l'Ebre

Divendres 9 de febrer del 2007

Literatura i patrimoni, temes de dos noves exposicions a la Galera i l’Aldea





El Museu del Vent de l’Aldea acollirà aquest dissabte 10 de febrer (17.00h) la inauguració d’una nova mostra, que es podrà visitar en aquestes instal·lacions fins al juny. Es tracta d’Els Penells, senyals de vent de les Terres de l’Ebre, recull que fa un repàs a aquests elements tan característics durant anys, utilitzats per saber la direcció i el sentit del vent. Amb formes prou diferents, des de les sagetes fins a galls o altres elements, els Penells han servit en moltes ocasions per coronar les teulades d’algunes edificacions. Coincidint amb l’arribada d’aquesta exposició, el Museu del Vent i la regidora de Cultura de l’Aldea han signat un conveni mitjançant el qual es potenciarà l’activitat d’aquest espai.

L’altra exposició prevista aquests dies s’ubica a l’ajuntament de la Galera fins al 24 de febrer. Es tracta de la mostra itinerant Una literatura pròpia, dones escriptores, elaborada per l’Institut Català de les Dones, que repassa alguns dels noms de les dones més importants de la literatura catalana, començant per la reina de Mallorca i Isabel de Villena, als segles XIV i XV, fins arribar a Mercè Rodoreda, Maria Aurèlia Capmany o Montserrat Roig, entre moltes d’altres.

Dades personals

EDMON CASTELL es geógrafo y museólogo. Profesor asociado de la Facultad de Artes de la Universidad Nacional de Colombia (UN). Geógrafo y museólogo por la Universitat de Barcelona (UB). Inició su experiencia como museólogo en el 2001 con la creación del Museo del Viento, un museo interdisciplinar de geografía y antropología. Posteriormente, estuvo a cargo de proyectos como el Sistema de Patrimonio y Museos (SPM) de la UN; la Casa de los Pintores y el Bosque Mutis en Mariquita; la Casa Museo Gaitán; el proyecto para la inclusión de la Ciudad Universitaria de Bogotá de la UN en la Lista de Patrimonio Mundial de la UNESCO; etc. Es miembro del comité base de la Maestría en Museología y Gestión del Patrimonio (MMGP) desde el 2007 y, actualmente, coordina el Centro de Pensamiento y Acción de las Artes y el grupo de investigación en Comunes Culturales.